Soria / Vaillo + Irigaray

© Pedro Pegenaute
© Pedro Pegenaute

Architects: Vaillo + Irigaray / Antonio Vaillo + Juan Luis Irigaray
Location: Tajonar, Navarra,
Project manager: Oscar Góngora, architect
Rigger: Daniel Bartolomé
Structure: Javier Arregui
Facilities: Andrés Bustince – INARQ.ingenieros
Lighting: Anton Amann – ALS LIGHTING
Contractor: MRSA
Project year: 2006
Photographs: Pedro Pegenaute

© Pedro Pegenaute © Pedro Pegenaute © Pedro Pegenaute © Pedro Pegenaute

floor plans
floor plans

Soria.com is a building located in a strong topography which takes its origin from the rural agricultural architecture: Stone benches, molding the ground.

It’s covered by a soft, light and wavy skin, made in U-glass elements, which goes above the top of the building’s stone wall and slide to organize the scattered areas of the building at the corner opposite the wall.

© Pedro Pegenaute
© Pedro Pegenaute
© Pedro Pegenaute
© Pedro Pegenaute

Coronation: a translucent curved glass envelope (U-glass) packed quantum programming packages as large urban bubbles.

Cite: "Soria / Vaillo + Irigaray" 27 Nov 2009. ArchDaily. Accessed 23 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=42118>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    First impression. Bad photshop. 2nd impression…Awesome! very clever, very clean. The translucent cladding 10 out of 10

Share your thoughts