Lattice / APOLLO Architects & Associates

  • 00:00 - 2 July, 2013
© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa © Masao Nishikawa © Masao Nishikawa © Masao Nishikawa +34

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

From the architect. The site is located in a highly populated residential area in eastern Tokyo. The facade of the house for single residents is entirely covered with wooden louvers. In order to ensure a piloti style garage to park a large-sized car in the long and narrow lot, an RC thin rigid frame was employed.

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

The front and back spaces are loosely connected by the see-through stairs that are located at the center. The upper floor has a stereoscopic composition via a split level with an open ceiling. Sunlight showers down from the penthouse and fills the enclosed small area, and casts deep shadows in the brutal space.

Section
Section
Cite: "Lattice / APOLLO Architects & Associates" 02 Jul 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/396500/lattice-apollo-architects-and-associates/>