IFAW Headquarters / DesignLAB

IFAW 01

Boston based DesignLAB Architects designed the World Headquarters for the International Fund for Animal Welfare(IFAW). Given the mission of the IFAW (“provide a better world for animals and people”), the challenge was to incorporate this through sustainable design.

The program distributed in 54,000sqf is arranged in three clean volumes sitting on a reclaimed brownfield site. The volumes are open to the outside, integrated with the surroundings, through transparent planes. To control the sun over these facades, a series of louvres are arranged along them as you can see on the photos.

The building received the LEED Gold Certification, validating the sustainable strategy.

IFAW_6488_hall_vertical IFAW 07 IFAW 05 IFAW 03

IFAW_6439_night_ext

IFAW_6488_hall_vertical

IFAW_6455_night2

IFAW_6414_hall_vertical_LR

IFAW_6365_hall_LR

IFAW 07

IFAW 06

IFAW 05

IFAW 04

IFAW 03

IFAW 02

IFAW 01

Products in this project

Cite: "IFAW Headquarters / DesignLAB" 31 Oct 2009. ArchDaily. Accessed 31 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=39461>

4 comments

  1. Thumb up Thumb down -1

    Looks great . . . Reminds me a lot of something that would have been done by some QLD architects in Australia. John Mainwaring, Bark Architects etc.

  2. Thumb up Thumb down 0

    looks really good… would love to find out more about how it works on a sustainable level.. would also really appreciate drawings if possible. Cheers.

Share your thoughts