Linq / NU architectuuratelier

  • 01:00 - 26 June, 2013
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

© Filip Dujardin © Filip Dujardin © Filip Dujardin © Filip Dujardin +17

  • Contractor

    De Braekeleir NV
  • Client

    Peter Van Hoecke en Micheline Braeckman
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

Build on the foundations of the previous building, the present development was required to have a dual function. Today it is an advertising agency with the possibility for conversion to housing tomorrow. This called for an open, flexible layout.

Plan
Plan

 Set on a white concrete plinth, the black sculpture is reminiscent of a modern villa, yet the north-light roof construction has the character of industrial architecture. Concealed behind the zinc cladding is a steel-reinforced timber post-and-rail structure. Daylight enters through four north-light roofs, creating a diffused lighting mood in the white internal space. In this environment, the furnishings, designed by the architects, make their own restrained effect.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Linq / NU architectuuratelier" 26 Jun 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/391830/linq-nu-architectuuratelier/>