New Concrete House / Wespi de Meuron

  • 18 Jun 2013
  • Featured Houses Selected Works
© Hannes Henz

Architects: Wespi de Meuron
Location: S.Abbondio,
Area: 148 sqm
Year: 2012
Photographs: Hannes Henz

Construction Supervision: Roberto La Rocca architect
Engineer: Anastasi
Building Physics: IFEC Consulenze
Site Area: 599 sqm
Master Builder: Merlini + Ferrari
Carpenter: Romeo Buss GmbH
Windows: Huber Fenster

© Hannes Henz

This house is standing on a steep slope in , it’s designed for two people andtheir guests. The property adjoins on three sides to existing and new constructions, while to the downhill side it’s attached at the access road and above it provides free views to the Lake Maggiore and to the mountains. The cleareasy-cut volumetry and also the naturalistic materializing of the concrete in the same colour like the natural rocks, integrates the new building with caution in the heterogeneous area. Concrete gets the natural stone of the modern era,

The irregularly positioned window perforations maintain the monolith and create a sculptural unit.

© Hannes Henz

Spartan rooms and courtyards open up horizontally and vertically to water, forests and mountains, light and sun, they live from the poetry of nature.

© Hannes Henz

The limitation of a few basic materials like concrete and natural wood, generates a flowing interaction of interior and exterior and a natural archaic atmosphere.

Section
Cite: "New Concrete House / Wespi de Meuron" 18 Jun 2013. ArchDaily. Accessed 18 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=388051>
  • B PM

    Pezo von Ellrichshausen much?

  • Croco Dile

    ??????? Concrete wall to the lake ???????