We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Triangle House / JVA

  • Architects: JVA
  • Location: Nesodden, Norway
  • Architects: Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL
  • Primary Architects: Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs
  • Collaborators: Alessandra Kosberg, Stian Schjelderup, Roar Lund-Johnsen
  • Structure: Siv.Ing. Otto Bjørgum MRIF
  • Contractor: Torgeir Brune Bygg og tømrermester
  • Client: Heidi Gaupseth og Geir Kløver
  • Area: 360.0 sqm
  • Project Year: 2006

Triangle House / JVA Triangle House / JVA Triangle House / JVA Triangle House / JVA

From the architect. This house is situated with views towards the sea between the branches of the surrounding pine-forest. The permitted aerial building lines define the plan and even the heights of the roofline.

While the exterior views are singularly framed by the window openings, closely related to individual spaces, the interior is treated in a more fluent way with overlapping sequences of space and light in section and plan. This duality of focal and flow is the theme of the building.

The exterior cladding of wooden panels is related to guideline of the window openings.

The interior is clad with OSB-boards, the floors are cast in concrete and partly covered with sisal mats.

The bathrooms are paneled with brushed aluminum panes and mirrors.

A vast collection of books will cover the walls and soften the acoustics. The owners claim that they sleep very well in this house.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Triangle House / JVA" 21 Jul 2008. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/3763/triangle-house-jva/>