We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

FINE / Boora Architects

© Jon Jensen
© Jon Jensen
  • Architects: Boora Architects
  • Location: 1140 Southwest 11th Avenue #200, Portland, OR 97201, USA
  • Contractor: Howard S. Wright Construction
  • Area: 5475.0 ft2
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Jon Jensen

© Jon Jensen © Jon Jensen © Jon Jensen © Jon Jensen

© Jon Jensen
© Jon Jensen

From the architect. This new work environment for FINE Design Group embodies the creative agency’s energy and collaborative nature. To create the new space, Boora Architects capitalized on the exposed steel structure, concrete floors, and abundance of natural light of a 5,475-square foot raw shell space. The result is a loft-like open office environment with a relaxed feel. Within the open space, key elements define distinct program zones:

© Jon Jensen
© Jon Jensen

The “Barn” is a 3-pronged room that floats at the west end of the space and houses two offices and the agency’s conference room. The Barn’s complex shape creates the opportunity for distinct program areas around its exterior – the billiards area is sheltered on one side while team work spaces face the kitchen and the open workstations. Wrapped in a writable and magnetic surface, the walls are used for brainstorming and pin-up space.

© Jon Jensen
© Jon Jensen

The residential-scale kitchen is a staff gathering spot and the hub for the many events the group hosts. Tile from Heath Ceramics, glazed in a custom pattern of matte and gloss, defines the space with a continuous field of color from wall to floor. Floating shelves hold dishes and healthy snacks and a custom butcher block island completes the space.

© Jon Jensen
© Jon Jensen

At the east end of the office, Boora designed a walnut-clad bookcase that houses an eclectic mix of books and objects. Functionally, the bookcase screens the print/copy zone, provides a touch-down spot for laptop users, and frames the lounge area. Curtains can be drawn between the lounge and open workstations to divide the space and provide visual privacy.

Plan
Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"FINE / Boora Architects " 26 Apr 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/365010/fine-boora-architects/>