Casa VU / TDC

  • 01:00 - 25 April, 2013
Casa VU / TDC, © Sergio Fernández Majluf
© Sergio Fernández Majluf
  • Architects

  • Location

    Lima, Perú
  • Architect in Charge

    Rodrigo Villanueva
  • Design Team

    Mauricio Sialer
  • Area

    41565.0 sqm
  • Project Year

    2012
  • Photographs

© Sergio Fernández Majluf © Sergio Fernández Majluf © Sergio Fernández Majluf © Sergio Fernández Majluf +19

  • Structural Engineer

    TDC
  • Contractor

    Compañía de Servicios de Construcción
  • Civil Engineering

    Emilio Rueda
© Sergio Fernández Majluf
© Sergio Fernández Majluf

From the architect. The project is set on a cliff with a steep slope and a privileged view to an isle on the sea. Every room tends to open up to this natural surrounding through overlapped volumetries which generate shadows and open spaces such as the terrace which ends up becoming a contemplation space.

© Sergio Fernández Majluf
© Sergio Fernández Majluf

At this house, architecture and structure merged in order to create two white volumes (un-gravitational) set over two earthly volumes (massive).

Section
Section
Cite: "Casa VU / TDC" 25 Apr 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/364401/casa-vu-tdc/>