Hayden Place / Cuningham Group

  • 24 Feb 2013
  • Interiors Selected Works
Courtesy of

Architects: Cuningham Group
Location: 8665 Hayden Place, , CA 90232, USA
Client: REthink Development
Area: 8500.0 ft2
Year: 2013
Photographs: Courtesy of Cuningham Group

Courtesy of Cuningham Group

From the architect. The new Cuningham Group office is being designed to reinforce the firm’s emphasis on sustainability, collaboration, and creativity.

Courtesy of Cuningham Group

The new office, which is targeted for LEED Gold certification, will feature a host of sustainable elements. The office building itself is being converted from an existing warehouse, and is located near a bike path and an Expo Light Rail stop. Large expanses of glass and four skylights will introduce an abundance of natural light, while trickle vents will allow fresh air to circulate through the space and exit through exhaust vents on the opposite end of the building.

Courtesy of Cuningham Group

An indoor garden with native and adaptive plants will filter the office air and create a connection with nature. The garden will be watered and maintained by employees. In addition to the interior garden, a vegetable garden will be grown in the office’s “backyard,” which faces a residential development.

Courtesy of Cuningham Group

Cuningham Group’s culture fosters fun, creativity, collaboration, and a work/life balance. A full kitchen will be installed to encourage family-style meal time and gathering. There will also be a gallery space to promote sharing of creative ideas. The gallery can also serve as a gathering space when the office hosts functions.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Hayden Place / Cuningham Group" 24 Feb 2013. ArchDaily. Accessed 29 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=335749>

2 comments

Share your thoughts