BASE / Komada Architects’ Office

  • 13 Feb 2013
  • Houses Selected Works
© Tomohiro Saruyama

Architects: Komada Architects’ Office
Location: Setagaya-ku,Tokyo,
Architect In Charge: Takeshi Komada,Yuka Komada
Area: 65.61 sqm
Year: 2012
Photographs: Tomohiro Saruyama

Consultant: Yasushi Moribe (structural)
Site Area: 32,19 m2
Floor Area: 21,87 m2

© Tomohiro Saruyama

This project started from such words of the clients “we need to have our own base.”  The art-event planning office is at the first floor and the 2nd or 3rd floor are dwellings .  It is a small complex of a office and a house, built on the site of 33m2.

© Tomohiro Saruyama

On the first floor,office opens to the town,on the 3rd floor ,living space opens to the sky and on the 2nd floor ,private space is complicated and intimate but not closed. And the stair case which pierces through these floors .

© Tomohiro Saruyama

This small building of the maximum volume allowed on laws and regulations is a place like a base of living where they protect themselves, associate with others, earn their dairy bread, connect to the nature, and gaze themselves.

Sections
Cite: "BASE / Komada Architects’ Office" 13 Feb 2013. ArchDaily. Accessed 22 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=331904>

0 comments

Share your thoughts