We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

House of Silence / FORM / Kouichi Kimura Architects

© Takumi Ota
© Takumi Ota

© Takumi Ota © Kei Nakajima © Kei Nakajima © Kei Nakajima

© Kei Nakajima
© Kei Nakajima

From the architect. The client wanted to have a house which is not influenced by the environment of its location.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

This architecture, which is composed of a concrete volume, has not got many windows and is closed by walls, but has got a variety of space inside that you will never imagine from outside.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

The rough concrete finish, shiny tiles and an opening like a belfry will give you a hint of the variation of spaces inside.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

The inside spaces are divided by the ceiling height, the different levels of floor and type of lights, and are then connected by the circulated line of flow.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

The inner court is cut off from the outside environment and shows a variety of expressions as the light changes.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

Moreover, the contrast of the height makes the space even deeper and wider than it actually is.

© Kei Nakajima
© Kei Nakajima

This house will give you the experience of going through a variety of sequences, like going through cloisters with the light.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

It exists as a landmark in the town, but it also has highly secured privacy and variety of spaces inside.

Plan
Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"House of Silence / FORM / Kouichi Kimura Architects" 09 Jan 2013. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/316582/house-of-silence-form-kouichi-kimura-architects/>