We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

New Edinburgh House / Christopher Simmonds Architect

© Doublespace Photography
© Doublespace Photography

© Doublespace Photography © Doublespace Photography © Doublespace Photography © Doublespace Photography

© Doublespace Photography
© Doublespace Photography

From the architect. The linear composition of this house and site is interrupted by the volumes of lightwells, stairs and courtyard. The resulting interpenetration of views, light and space along the south side of the home result in strong indoor / outdoor connections.

© Doublespace Photography
© Doublespace Photography

Heated exposed concrete floors ensure comfort in the presence of large glazed areas. Cabinetry in matte white lacquer and stained ash veneer flow through the interconnected kitchen, living and dining spaces. Reclaimed white oak boards clad the exterior volumes.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"New Edinburgh House / Christopher Simmonds Architect" 08 Jan 2013. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/315848/new-edinburgh-house-christopher-simmonds-architect/>