Office in Forest / SUGAWARADAISUKE

© Takeshi Nakasa © Nacása & Partners Inc.

Architects: SUGAWARADAISUKE
Location: Matsuzaka, Tozawa, Mogami District, Yamagata Prefecture,
Construction: KITAMURAGUMI Corporation
Floor Area: 348.01 sqm
Site Area: 1,193.30 sqm
Area: 356,44 sqm
Year: 2012
Photographs: Takeshi Nakasa © Nacása & Partners Inc.

© Takeshi Nakasa © Nacása & Partners Inc.

This the head office project at Matsuzaka, Mie prefecture in Japan. The project‘s target is not on the value of the object view in respect to sculptural appearance of the building , but rather on the value of the environmental view with body experience.

© Takeshi Nakasa © Nacása & Partners Inc.

The large volume, including working activities, is planned in the site with planted trees. Various places are created in the one volume with different width, height and depth, sceneries from a window and relationship between in-outside by designing inside spaces and gardens equivalently as spatial elements. The large reflective ceiling on the volume integrates inside elements with various colors and lights from outside – changing with different seasons, climates and time.

© Takeshi Nakasa © Nacása & Partners Inc.

Varicosity of the garden transforms from one volume into a heterogeneous space with group of different places. Body experience in the volume changes dramatically according to seasons, weathers and activities. This project proposes a new approach to office design, which enables us to choose working places not only by function or work typology, but also by the experiential qualities of a space and its effect on the human body through reflected nature.

Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Office in Forest / SUGAWARADAISUKE" 12 Dec 2012. ArchDaily. Accessed 01 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=304842>