KCH / Kochi Architect’s Studio

© Kazuyasu Kochi

Architects: Kochi Architect’s Studio
Location: Toshima-ku, ,
Architect In Charge: Kazuyasu Kochi
Constractor: Sugimoto Kogyo co, ltd.
Area: 64.6 sqm
Year: 2009
Photographs: Kazuyasu Kochi

This is a renovation project in tokyo. 30 years old small wooden house which has two story was change to Office and residence. The translucent screen covered old house, and contain outside stairs and third floor. The screen is taking in sunlight and controlling privacy.

© Kazuyasu Kochi

The ordinary japanese wooden house has a similar scale, for example width of room or ceiling hight. So I want to change the ordinary scale, and want to make various scale of space in the house. I take out partition wall and make wide space, and dig the soil under the japanese room at 1st floor to make 2.4m ceiling to 4m. The new outside stair’s room covered by screen has 8m ceiling hight. The bedroom on 3rd floor has 1.9m ceiling hight by architectural regulation.

© Kazuyasu Kochi

I put the double tempered glass on the hole of floor which is made by taking out inside stairs. The floor window connect 1st floor’s office and 2nd floor’s house. And the outside stair’s room connect entrance hole and rooftop terrace. Hight and low space, upper and downer space, inside and semi-inside space. I want to make the various of space connecting each other as the three dimensional loop.

Section
Cite: "KCH / Kochi Architect’s Studio" 03 Dec 2012. ArchDaily. Accessed 30 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=301290>
  • lucian

    does anyone know what the material on the external skin could be?

    • Patrick H

      Looks like corrugated panels of polycarbonate or fiberglass. The translucent effect is beautiful.