We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Nelson House / TWS & Partners

  • Architects: TWS & Partners
  • Location: Indonesia
  • Architect: TWS & Partners
  • Principal In Charge: Tonny W Suriadjaja
  • Project Team: Inge, Budi Setiawan, Grace Dian, Arianto
  • Structural Engineers: Purwa
  • Lighting Design: TWS & Partners
  • Landscape Design: Niken Larasati
  • Main Contractor: Tan Sie Siong
  • Client: Private
  • Site Area: 750 sqm
  • Area: 750.0 sqm
  • Project Year: 2008

Nelson House / TWS & Partners Nelson House / TWS & Partners Nelson House / TWS & Partners Nelson House / TWS & Partners

From the architect. Architectural concept

To swap the semi private living room area from rear to front part of the land. In doing this, the living will have a “borrowed” view to the adjacent public park.

To elevate the main “ground” floor which consist of living, swimming pool and garden to 3 (three) meter above street level, also to maximize the view to surrounding park.

To give a big, tropical “hat” to the building as a sunshade to the master bedroom at the second floor.

Cite:"Nelson House / TWS & Partners" 19 Jul 2009. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/29372/nelson-house-tws-partners/>