Cronnus / Doyle Collection

  • 22 Aug 2012
  • Hotels and Restaurants Selected Works
© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

Architects: Doyle Collection
Location: Tokyo,
Architect In Charge: Aiji Inoue, Yuki Kanai
Project Year: 2012
Photographs: Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

Project Area: 150.55 sqm
Construction: Junnosuke Sawada/ ASWELL co.,ltd.

This members’ bar lounge targets to the executives who are keen in spending stylish city nights.

© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

It goes without saying that you will feel something special and extraordinary for those who want to become a member and who are willing to use this bar. What’s more, once you start using here, usability and comfort will play a great significance to the operation form. You might find these two aspects mentioned above quite odd, and to give just the right touch, was our challenge.

© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

Indeed, this “two aspects” was the keyword for designing this bar lounge.

© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

Take one step into the reception hall. Warm lights that transmit the stones illuminate customers. They find themselves reflected in the black-frame-mirrored wall surface, in which they have never seen before. Just by walking through this hall, it has a helpful effect of switching customers’ moods.

© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

Bookshelves occupying the walls look like a luxurious study room neighboring the hotel lounge. From this style, customers will feel the relaxed atmosphere. On the other hand, to make a contrast with the artifacts (books), we set natural rock face as reliefs to offer extraordinary impressions. Furthermore, we chose a luxurious color, champagne gold, to make good balance. We set a custom-made wine cellar (you can see inside from both sides) for dividing the spacious room. We made a see-through boundary to connect the modern space composition and authentic space composition. As for the VIP room tables, our image was to display moments of randomly-cut-wood into a glass case. Woods have the sense of stability and glasses have the brittle impression. When inverting these two designs, we can bring out two aspects of the materials.

© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

Thus, we gave bilateral character to the lounge space and material, by controlling the constitution of the bar. As a result, we were able to create a sophisticated and high-grade bar lounge.

Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Cronnus / Doyle Collection" 22 Aug 2012. ArchDaily. Accessed 01 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=265268>