Villa Sonnehaert / Hollandse Nieuwe

© Gerard van Beek

Architects: Hollandse Nieuwe
Location: ,
Project Year: 2012
Project Area: 1,500 sqm
Photographs: Gerard van Beek

For the Dutch premiere and first league football association as well as two other associated organisations, Hollandse Nieuwe developed an inspiring office. The building is a rebuilt villa and only the façade is original (architecture by Studiozo/www.studiozo.nl). Whilst the exterior looks like a traditional mansion, the interior has no reference to its historical context.

© Gerard van Beek

An abstract of the world that is associated with professional football were the inspiration to develop a visual language based on studs, stitching, leather, chalk lines, patterns of mowed grass and shirt numbers.

© Gerard van Beek

Without becoming literal these elements form a new language where, for example, studs are used to make logo’s, patterns and figures; stitching is used in detailing benches; the green and white create a fresh and crisp atmosphere. The meeting place for football professionals.

Plan 01

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Villa Sonnehaert / Hollandse Nieuwe" 17 Aug 2012. ArchDaily. Accessed 23 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=264315>