We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Unilever Nederland BV / JHK Architecten

© Roos Aldershoff © Roos Aldershoff © Roos Aldershoff © Roos Aldershoff

From the architect. The office spans the current factory complex. Together with the existing historic building, it is the crowning glory of a multitude of industrial forms, buildings and materials. Thanks to its size and direction, it is an imposing presence at the entrance via the Maasboulevard, the first building in Rotterdam. It also benefits from the view on the city’s skyline.

© Palladium Photodesign
© Palladium Photodesign

The new office has 4 layers measuring 32x133 metres. The lowest floor is 25 metres above the quay. The main entrance is on the quay, next to the classical 19th century office building. The lift and staircase are in the inner court, opening up the storeys.

© Michael van Oosten
© Michael van Oosten

The offices offer a breathtaking, panoramic view of the city centre on the other side of the Maas. Atriums and patios allow light to enter throughout the building. The vacant spaces are strategically located to ensure adequate illumination in the central zone.

© Michael van Oosten
© Michael van Oosten

Transparency is not only visible on the outer façade, it also contributes to give the entire building a communicative character. The building therefore adequately responds to the need for a dynamic office organization in which consultations can be held in an informal atmosphere.

Plan
Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Unilever Nederland BV / JHK Architecten" 08 Aug 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/261202/unilever-nederland-bv-jhk-architecten/>