Bus Station / DTR Studio

  • 24 Jul 2012
  • Infrastructure Selected Works
© Javier Callejas

Architects: DTR Studio Architects
Location: , Spain
Architect In Charge: José María Olmedo, José Miguel Vázquez
Project Year: 2012
Photographs: Javier Callejas

Project Area: 1800.0 sqm
Collaborators: Claudia Gutierrez, Linda Bräunig, Alba Márquez

The new bus station in Baeza is made of a large shelter that folds and welcomes visitors inside. Dimensional spaces are planned but visually open to equip themselves with an urban character.

© Javier Callejas

The facade towards Avda Puche Pardo is more opaque as a shaper of city opposite the south elevation which is opened to the future parkland includes the circulation.

© Javier Callejas

Under the big shelter is located eight docks for the arrival of buses and covered waiting area. The building is enclosed by two large white concrete screens that cut the section of it and distinguishes the intervention.

© Javier Callejas

The indoor area with controlled access is shown as a box of glass that provides the different services to the traveler.

© Javier Callejas

The program is organized through three distinct areas: Buses Area, Passenger area indoor and Passenger area outdoor.

Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Bus Station / DTR Studio" 24 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 22 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=256358>