Haws W / Kraus Schoenberg Architects

© Ioana Marinescu

Architects: Kraus Schoenberg Architects
Location: ,
Area: 130 sqm
Photographs: Ioana Marinescu

© Ioana Marinescu

This is an affordable prefabricated low- energy house for a young couple and their two children. The family wanted a house which felt like a connected space, but which would also offer individual freedom to the occupants. The building is separated into an upper and a lower part.The upper volume consists of rooms of various heights corresponding to their individual function.

© Ioana Marinescu

Bedrooms, bathrooms, the dressing room and the rooms for the children all require different heights and project into the lower living areas. This common space is organised by these staggered volumes without being interrupted by partitions. Walking around the house takes one through a variety of rooms on the upper level, which are orientated to the garden as well as to the inner atrium.

elevation 01

The openess allows the user to combine rooms and functions in various ways.The walls and floors of the individual upper rooms are built of sustainable CNC-cut timber panels. These do a variety of things: they constitute the finish; define spaces and functions; help insulate the building; are recyclable; create a comfortable internal environment; and offer a cost-effective building solution.

Cite: "Haws W / Kraus Schoenberg Architects" 08 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 01 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=250712>

0 comments

Share your thoughts