Izukougen House / Atelier Shinya Miura

  • 01 Jul 2012
  • Houses Selected Works
Courtesy of Atelier Shinya Miura

Architects: Atelier Shinya Miura
Location: , Prefecture,
Photographs: Atelier Shinya Miura


Project Area: 105.17 sqm
Project Architect: Shinya Miura
Structural Engineer: Toyoshi Shibamura
Constructor: Daido Kogyo

This residential project for a couple who live in forest resort area near the ocean in the Izu peninsula area, Japan.

Courtesy of Atelier Shinya Miura

Fitting onto a narrow strip of land, the design is carefully structured. Three internal courtyards govern the interior volume, and provide a sense of openness.

Courtesy of Atelier Shinya Miura

Extending through the ceiling, the voids act as light wells that flood the neutral interior spaces with natural light and ventilation.

Courtesy of Atelier Shinya Miura

A long window on the east side of the dwelling provides a parallel view of the ocean in the distance, while breaking up the longitudinal form, framing and optimizing views of the lush garden and surrounding scenery.

Plan
Cite: "Izukougen House / Atelier Shinya Miura" 01 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 28 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=249211>

1 comment

Share your thoughts