Dwelling Etura / Roberto Ercilla Arquitectura

© César San Millán

Architects: Roberto Ercilla Arquitectura
Location: Barrundia,
Design Team: Roberto Ercilla
Proyect Year: 2011
Project Area: 218.0 sqm
Photographs: César San Millán

The parcel slope determines the starting point of the project.

© César San Millán

The visual impact of the housing is reduced by placing it below the access levelinto the side, with a piece strongly over hanged.

© César San Millán

This is achieved by minimal intervention in theenvironment (9% parcel occupancy). The roof garden with a small access pavilionand vehicle protection completes the intervention.

© César San Millán

The buried provision, vegetation cover, the use of renewable energy -biomass-and water-saving measures, greatly reduces energy consumption. The shot passed through is resolved by the ladder,which acts as a chimney.

Plan

The house is oriented south, coinciding with the sightsand disposition prevents the North and the cold winds of winter. Allconstruction is reinforced concrete structure.

Cite: "Dwelling Etura / Roberto Ercilla Arquitectura" 26 Jun 2012. ArchDaily. Accessed 18 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=247434>

2 comments

Share your thoughts