NADiff a.p.a.r.t / Schemata Architecture Office

Architects: Schemata Architecture Office
Location: Shibuya, Tokyo,
Programme: Bookshop + gallery
Completion year: 2008
Total Area: 115.1 sqm
Photographs: Architecture Office

This project is interior design of new space for NADiff, Art shop/gallery for contemporary art in Ebisu. They moved their main shop to this location from Aoyama. All books, operating system, and furniture from Aoyama shop were brought in to the new space. We made furniture in the same design but in different color. Then we divided the space in two zones, by placing the old furniture and the new one on each zone.

The existing floor was uneven from inaccurate construction, so we poured epoxy mixed with pine ash on the floor to create a flat surface. The transparent black liquid made different shades of black, following the uneven surface on the floor. It looked like gradation of color on a gradually shoaling beach.

We also made a new version of ‘bench 2′for this shop. We painted it with piano paint, and divided it in a few sections so they can carry it easily.

Cite: "NADiff a.p.a.r.t / Schemata Architecture Office" 09 Jun 2009. ArchDaily. Accessed 18 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=24009>
  • http:/www.breeree.com/ breeree

    The floor looks wonderful.
    I had done something similar once with varnish and chalkboard paint.
    Any way of creating that look without using epoxy?
    Or is there a more friendly type of epoxy out there?

  • George

    the floor is great…wish the photos were larger!

  • sullka

    Love the paw prints!.

    It actually looks like a wet floor in the paw prints detail picture.

    I understand the floor plan as showing the original floor conditions (I relaly hope those were millimiters!), anyways, I good idea would have been to reproduce the original “floor levels” by shading or coloring the exposy used, creating some sort of 3d looking floor.

    nice project.

  • Pingback: John Warwicker Live Drawing at G/P Gallery, Ebisu - Weekender