House THE / n-lab architects

Courtesy of

Architects: n-lab architects
Location:
Structural Engineer: INCA Ingénieurs Conseils Associés, L-Niederanven
Project Year: 2010
Photographs: Courtesy of n-lab architects

   

The clearly defined volumes play with the concepts of heaviness and lightness. Anchored volumes and floating bodies creating large overhangs. The four facades were treated with regard to local conditions: The few openings to neighboring buildings are partially covered in wooden slats in order to filter the views from and to the most private areas.

Courtesy of n-lab architects

The largest opening is on the garden side, where the entire first floor is raised off the ground, to maximize the living area and to blur the boundaries between the inside and the outside. The number of materials in the interior have been limited to create a calm atmosphere and to focus on the many views outside the house.

plan 01

In the public areas the uniform surfaces of ceiling and floor guide views to the outside. Rough concrete walls were used as contrasting Material to these surfaces. Bathroom and bedroom have been designed more intimate by using dark materials such as dark oak parquet and dark tiles.

Cite: "House THE / n-lab architects" 22 Apr 2012. ArchDaily. Accessed 25 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=228190>

1 comment

Share your thoughts