Fractured House / Studio H:T

© Raul Garcia

Located in , Colorado and designed by Studio H:T, Fractured House creates a spatial experience from the fracture implied by splayed property lines. The resulting volumetric fissure of the building mass organizes the horizontal circulation and creates the space of the stair cavern. More images and architects’ description after the break.

© Raul Garcia

The fracture also serves as a connector between the two entries of the long narrow dwelling, thus remediating the challenging circulation issues of building from street to street with a sectional shift of almost 40′. The unique spatial experience is punctuated by, and allows for, highly varied apprehension of form, light, and shadow.

Architects: Studio H:T
Location: Boulder, Colorado,
Building Area: 4,205 sqft
Project Completion: December 2009
Photographs: Raul Garcia

Cite: "Fractured House / Studio H:T" 18 Apr 2012. ArchDaily. Accessed 19 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=226806>