We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Shipping Container House / Studio H:T

  • Architects: Studio H:T
  • Location: Nederland, Colorado, USA
  • Area: 1517.0 ft2
  • Project Year: 2010
  • Photographs: Braden Gunem

© Braden Gunem © Braden Gunem © Braden Gunem © Braden Gunem


© Braden Gunem
© Braden Gunem

  

This project questions the need for excessive space and challenges occupants to be efficient. Two shipping containers saddlebag a taller common space that connects local rock outcroppings to the expansive mountain ridge views. The containers house sleeping and work functions while the center space provides entry, dining, living and a loft above. The loft deck invites easy camping as the platform bed rolls between interior and exterior. The project is planned to be off-the-grid using solar orientation, passive cooling, green roofs, pellet stove heating and photovoltaics to create electricity.

Cite:"Shipping Container House / Studio H:T" 03 Apr 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/222361/shipping-container-house-studio-ht/>