Villa W / CMA

Courtesy of

Architect: CMA
Location: , Germany
Client: Private
Usable Area: 445 sqm
Gross Floor Area: 890 sqm
Gross Volume: 2,250 cbm
Photographs: Courtesy of CMA

Courtesy of CMA

Site
Set on a southwestern slope, the view over the hilly landscape of Taunus inspired the shape of this structure.

Courtesy of CMA

Design
The building’s geometry mediates between the neighboring structures. A white, L-shaped volume – containing the bedrooms on the upper floor – hovers over the U-shaped living area on the ground floor. The basement is extensively inscribed into the slope and contains the guest- and the Wellness/SPA-area.

drawing 01

Energy scheme
The lack of a gas supply line was the initial point for developing the structure’s energy scheme. The latter implied the usage of geothermal energy being the most ecologically worthwhile and forward-looking solution.

Cite: "Villa W / CMA" 20 Mar 2012. ArchDaily. Accessed 18 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=217568>

0 comments

Share your thoughts