Mill Valley Cabins / Feldman Architecture

© Joe Fletcher

Architects: Feldman Architecture
Location: , California, USA
Completion Date: October 2010
Size: 500 sqm upper studio, 380 sqm lower studio
Contractor: JP Builders
Green Roof and Landscape Architecture: Jori Hook
Engineer: Yu Strandberg Engineering
Photographs: Joe Fletcher

© Joe Fletcher

The clients for the Mill Valley Cabins wished to add some accessory structures to their existing hill side home. Programmatically, the clients sought to provide space for an artist studio and a yoga space which would also serve as a private guest cabin.

© Joe Fletcher

The program was divided into two small cabins which could be placed lightly between existing trees with minimal re-grading. Additionally, the orientation of the two cabins captures different views.

floor plans

The roof of the lower building was planted with a garden since the upper building would look down on it and the client and design team wanted the building to blend into the hillside. The green roof also provides additional landscape for the client’s love of gardening.

Cite: "Mill Valley Cabins / Feldman Architecture" 15 Mar 2012. ArchDaily. Accessed 25 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=215195>
  • jeb

    i f**king love this

  • http://www.luxeinacity.com Luxury Lifestyle

    Absolutely love the way this house blends perfectly with its surrounding. I imagine that living in such an environment must be good for one’s health and spirit.

  • Tom Peeters

    :D

  • http://mitustudio.com Tuan Nguyen

    Just Wow !!!

  • Pingback: Into the woods Mill Valley cabins | Hartanah.Org

  • http://www.mcacoinc.com Mark

    Stunning