We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

House In Kyoto / FORM | Kouichi Kimura

© Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota

From the architect. This house is planned on a site where there are beautiful views of the country side. The request from the client was for the creation of intimacy, but with a large living area.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

The exterior is designed as a monumental form so that it can be seem to be a new addition to the countryside scenery.

I created a centripetal plan where each room is connected through a corridor from the multi-level living area.

first floor plan
first floor plan

Around the corridor, walls, which have different textures and shapes, make a sequence inside the space.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

The walls and spaces are highlighted by natural, indirect light, so your eyes are drawn to, and focus on, the interior.

By the basic processes of manipulating and controlling "light" and "views", I tried to make the inside space more intimate and deeper.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

Rather than doing large gestures of acrobatic space composition, I have instead created what I feel is a space that represents the unusual, by doing small and poetic movements that control light and the viewers eyes.

© Takumi Ota
© Takumi Ota
Cite:"House In Kyoto / FORM | Kouichi Kimura" 02 Feb 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/204066/house-in-kyoto-form-kouichi-kimura/>