We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Bondi Beach House / Katon Redgen Mathieson

© Katon Redgen Mathieson © Katon Redgen Mathieson © Katon Redgen Mathieson © Katon Redgen Mathieson

From the architect. Located on Sydney's Bondi Beach, this four level house occupies a narrow infill site,and has been designed to maximise its' compact 120m2 site and capitalise on views across Icebergs to the beach. The ground level accommodates the entry hall and two bedrooms; one, on the beachside opens onto a courtyard with a cut-outthat frames the sweep of the beach, the other opens onto a garden courtyardplanted with a stand of bamboo. 

© Katon Redgen Mathieson
© Katon Redgen Mathieson

A marble clad stair leads to the open plan living level with a central kitchen of bronze and dark brown stone. At each end three massive glass panels slide up and down to access light, ventilation and views. To the east, one of the double height openings leads to a terrace with views to theocean. The Master Bedroom above, leads to a dressing room and spacious marble suite. An internal lift connects to a basement level with 2 car garage, laundry,wine cellar, and service areas. 

first level floor plan
first level floor plan

A limited palette of high quality finishes are used throughout; white terrazzo, Calacatta marble, American Walnut timber and darkbronze. Externally, the street elevation is dominated by its dramatic glass and white marble façade.

© Katon Redgen Mathieson
© Katon Redgen Mathieson
Cite:"Bondi Beach House / Katon Redgen Mathieson" 05 Feb 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/203977/bondi-beach-house-katon-redgen-mathieson/>