Yellow Peach / MuFF

  • 01:00 - 29 January, 2012
Courtesy of  muff
Courtesy of muff

Courtesy of  muff Courtesy of  muff Courtesy of  muff Courtesy of  muff +10

From the architect. A renovation project of a store selling handmade children's clothing and general merchandise, located in Daikanyama, Tokyo. The renovation required store space, work space, a fitting room, and a storage area.

Courtesy of  muff
Courtesy of muff

Given the above criteria, we devised a way to divide the space so different areas would be independent of each other, but still functionally connected.

plan
plan

We proposed utilizing semi-open dividers to define each area by building up and penetrating a layer of 40mm thick vertical boards. The dividers have different finishes to match each area's needs. The house-shaped windows and arched aisles create a closed, but continuous space. This allows people to see certain areas or products depending on where they are.

Courtesy of  muff
Courtesy of muff
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Yellow Peach / MuFF" 29 Jan 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/202459/yellow-peach-muff/>