We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

House of Inclusion / FORM | Kouichi Kimura

  • Architects: FORM | Kouichi Kimura
  • Location: Shiga Prefecture, Japan
  • Architects: FORM/Kouichi Kimura Architects
  • Client: Private
  • Area: 21535.0 sqm
  • Project Year: 2009

House of Inclusion / FORM | Kouichi Kimura House of Inclusion / FORM | Kouichi Kimura House of Inclusion / FORM | Kouichi Kimura House of Inclusion / FORM | Kouichi Kimura

© Takumi Ota

This house, located in a new residential area, is for a 30-something couple.

Surrounded by other houses, the design goal was set up to block out the outside world while avoiding too much closure, as well as to provide rich and sensuous spaces.

First, a small patio and a path connected to it were laid out between the living/dining room and exterior. They are surrounded by a wall that blocks off the line of sight from outside. Planting and pond are laid out at the patio, so that the picturesque images of green and water are viewed from the rooms.

Enclosed by walls that create indirect light filling softly the entire room, the house presents sentimental scenes here and there. The living spaces and the life lived there are enveloped by green and light, creating an affectionate environment.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"House of Inclusion / FORM | Kouichi Kimura" 19 May 2009. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/20020/house-of-inclusion-form-kouichi-kimura/>