In Kyo / Takehiko Nez Architects

© Takumi Ota

Architects: Takehiko Nez Architects
Location: Kanagawa,
Status: completed march 2010
Structure: ASA
Contractor: Daido Kogyo
Site area: 501.43 sqm
Total floor area: 163.76 sqm
Photographs: Takumi Ota

© Takumi Ota

The Japanese title “in kyo” is derived from a calm life apart from the active world for the rest of their days. Excessively ornamented mansions showing off surround the site in a rich green residential area. This modest house concealed its appearance in plant open to a neutral space such as a courtyard, a terrace, a garden, and the sidewalk between outdoor and indoor without steps.

© Takumi Ota

Each rectangular room has one full-height window and three high windows basically in all directions. Rectangular rooms open to different orientations with full-height window are placed in checkerboard pattern across the low-ceiling space. Sliding doors switch each room from detached room to a sequence of rooms with rich varied scenes.

© Takumi Ota

The different materials of the wall are united by the bleached color tone, the same wide flooring as siding is spread to the garden as decking, the decking pattern of the garden is repeated into a pattern of exterior wall tiles, and white plaster of the wall is replaced with a white gravel on the garden.

axiometric

The several spaces and elements are related on a basic rule with change and variation, which is expected to be similar to nature.

Cite: "In Kyo / Takehiko Nez Architects" 03 Jan 2012. ArchDaily. Accessed 16 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=196535>

0 comments

Share your thoughts