House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten

© Philippe Brysse

Architects: GRAUX & BAEYENS architecten
Location: Essestraat 170 – 9340 Lede,
Completion: 2011
Site area: 2162 sqm
Built area: 452.7 sqm
Photographs: Philippe Brysse

© Philippe Brysse

At the request of the client was examined how a high-quality new construction can complement the existing residential program.

The view of the green, wooded area is an important principle. It has opted for a transparent volume sufficient privacy protection. The client can fully enjoy the backyard through the transparent volume. The expansion provides space for a living room, dining area and a terrace.

© Philippe Brysse

By the slope of the terrain into the courtyard, the basement level gives out to the garden. The basement level, together with the volume on the floor, extended and acts as a concrete base for the transparent volume on top. Two covered parking spaces and a storeroom are provided there.

© Philippe Brysse

The construction is 5.80m deep and 14.35m wide. The roof retracts so that the cornice height is 5.90m across the surface.

Cite: "House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten" 28 Dec 2011. ArchDaily. Accessed 27 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=195298>

1 comment

Share your thoughts