JZ House / Bernardes + Jacobsen Arquitetura

© Leonardo Finotti

Architect: Bernardes + Jacobsen Arquitetura
Location: Camaçari, ,
Project Team: Thiago Bernardes Paulo Jacobsen e Bernardo Jacobsen
Collaborators: Ricardo Castello Branco, Veridiana Ruzzante, Claudia Maltese, Marina Nogaró, Fabiano Magalhães
Interior Design: Bernardes Jacobsen Arquitetura – Eza Viegas (coordenação) e Sabrina Freire
Landscape: Fernando Chacel
Construction: Reconstec Engenharia
Structure: Márcio Pompei (Concrete) + Ita Construtora (Wood)
Project Year: 2008
Photos: Leonardo Finotti

© Leonardo Finotti

Placed where once there was a dune that blocked the view to the sea, the house takes advantage of the best ventilation, the exuberant view to the waves and counts on free leisure spaces to receive many generations of the same family.

© Leonardo Finotti

Having concrete structure for the basement and the rest in relocation wood, levels differences naturally generate the pilotis space for the garage under the bedrooms area. With views to the beach and garden, the main block is made by a large room, which organizes the circulation and provides cross ventilation, picking the sea breeze up to the bedrooms distribution.

© Leonardo Finotti

Generous circulations are explored here, protected laterally by trusses applied on wood structure. The use of regional materials, like the tala-de-dendê ceiling and Bege Bahia marble floor, reinforces its harmonic insertion at the landscape.

Cite: "JZ House / Bernardes + Jacobsen Arquitetura" 21 Dec 2011. ArchDaily. Accessed 01 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=193710>