We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Ramat Hanadiv Visiting Center / Ada Karmi-Melamede Architects

Courtesy of  ada karmi-melamede architects Courtesy of  ada karmi-melamede architects Courtesy of  ada karmi-melamede architects Courtesy of  ada karmi-melamede architects

From the architect. This building is located between a vast parking area which is designed to serve the public and Ramat Hanadiv Memorial Gardens.

Courtesy of  ada karmi-melamede architects
Courtesy of ada karmi-melamede architects

The architectural concept evolved from the need to create a foyer in front of the gardens which will function as a meeting place for the diverse groups of visitors. The architectural composition extends approximately 150 meters in a curvilinear fashion. It contains an auditorium, classrooms, small courtyards, an exhibition space and a small cafeteria at the extremity. These functions are housed within a berm formed by two inclined landscaped surfaces that lean against each other with light penetrating in between.

Section
Section

A pedestrian path, lit by indirect reflected light from above, stretches the entire length of the berm connecting all the various functions. Three passages cross the berm and connect the parking area with the open foyer. The central passage faces directly onto the gate of the Memorial Gardens and joins its formal axis. A landscape of tranquility and splendor embraces the axis.

Courtesy of  ada karmi-melamede architects
Courtesy of ada karmi-melamede architects

Courtesy of Ada Karmi-Melamede Architects

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Ramat Hanadiv Visiting Center / Ada Karmi-Melamede Architects" 08 Dec 2011. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/189050/ramat-hanadiv-visiting-center-ada-karmi-melamede-architects/>