Spidernethewood / R&Sie(n)

construction process

Architects: R&Sie(n)-
Location: Nîmes,
Construction year: 2007
Architects team: François Roche, Stéphanie Lavaux, Jean Navarro avec Nicolas Green
Area: 450 sqm interior, 2000 sqm exterior laberinth
Clients: Urbain y Elisabeth Souriau
Budget: 700.000 EURO (US $1.07 million)
Photographs: R&Sie(n)

1 year after
Scenario:

1) Over density of existing forest plantation (trees will be at the right level in 5 years)

3) Netting and Wrapping the trees with a plastic mesh to dig a labyrinth in the branches

1 year after

4) Including an Stealth indoor 450 m² building, on two floor, plugged and over connected to this labyrinth by huge sliding glass door (7×3,5 meters)

5) The boundaries inside/outside became blur for a porosity sensation and windy refreshing

6) Life behind the indoor extension of the labyrinth, ‘’as you want”, under construction

Cite: "Spidernethewood / R&Sie(n)" 05 Jun 2008. ArchDaily. Accessed 24 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=1878>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    Yes, this is truley different, and it is alot about architecture, it doesn’t cost big money, and it’s not stupid either.

Share your thoughts