Private House / Weinstein Vaadia Architects

© Amit Geron

Architect: Weinstein Vaadia Architects
Location: Sharon Area,
Project Area: 300 sqm
Project Year: 2007
Photographs: Amit Geron

© Amit Geron

The steep topography of the site enabled us to create a two-level house with a separate garden for each level: a lower level for the children and an upper level for the parents, with a view to the nearby sea. A grassy slope separates the house from the street, making it nearly invisible to passersby. The parents’ unit is designed as a loft space subdivided by furniture into living, kitchen, dining, and sleeping areas. The upper level, cantilevered above the children’s garden, provides shade to the play area below. The roof of the lower level creates a terrace that extends the living area of the parents’ unit out in the direction of the sea. The two gardens are connected by the slope of grass that surrounds the house.

Text provided by .

© Amit Geron
© Amit Geron
elevation
plan
section
Cite: "Private House / Weinstein Vaadia Architects" 08 Nov 2011. ArchDaily. Accessed 23 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=181268>

0 comments

Share your thoughts