Viborg Town Hall / Henning Larsen Architects

© Thorbjoern Hansen Kontraframe

Architects: Henning Larsen Architects
Location: Viborg,
Client: Municipality of Viborg
Project Year: 2011
Project Area: 19,000 sqm
Photographs: Thorbjoern Hansen Kontraframe

With its complex faceted shape, Viborg Town Hall becomes a symbol of the new large municipal community that opens in the wake of the municipal merger.

© Thorbjoern Hansen Kontraframe

The interplay between house and park creates a new place in the town where the large inner atrium is the heart that joins the town hall’s professional community with the community of the citizens.

© Thorbjoern Hansen Kontraframe

The town council hall is flexibly designed and together with the canteen, foyer and an adjoining meeting room it can be converted into a conference centre. The café on the top floor of the building has direct access to the roof garden with a view of Viborg Cathedral.

© Thorbjoern Hansen Kontraframe

Text provided by

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Viborg Town Hall / Henning Larsen Architects" 06 Oct 2011. ArchDaily. Accessed 17 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=174251>

0 comments

Share your thoughts