We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Long Slow Distance / Upsetter Architects

  • Architects: Upsetter Architects
  • Location: Tokyo, Japan
  • Architects: Upsetter Architects
  • Area: 33.4 sqm
  • Project Year: 2011
  • Photographs: Yusuke Wakabayashi

© Yusuke Wakabayashi © Yusuke Wakabayashi © Yusuke Wakabayashi © Yusuke Wakabayashi

From the architect. This is a design of the store, which requires a visit by appointment, in an alley in Harajuku, Tokyo. This space is intended to function as a sales agency, and as an authorised store of imported watches and a store selling related accessories. Serving as both an agency and store, this project was designed as a space requiring an appointment to visit, providing customers with the opportunity to shop and talk about business with its clerk.

Plan
Plan

The layered mesh curtains provide both publicity and privacy: People can sense a clerk working in the store if they wish to and the clerk can enjoy the limited openness as well as the privacy. The curtails also allow for flexible layouts within the store, each being installed in curtain rails at regular intervals. Furthermore, the details of their pleats and edges, which were well considered, add a deeply elegant and masculine atmosphere to the interior.

© Yusuke Wakabayashi
© Yusuke Wakabayashi

In the carefully designed space with the layered mesh curtains, a large symbolic counter and sofa are placed, on which customers can enjoy shopping over a conversation with the clerk.

© Yusuke Wakabayashi
© Yusuke Wakabayashi
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Long Slow Distance / Upsetter Architects" 27 Sep 2011. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/171503/long-slow-distance-upsetter-architects/>