Vacation Villas / Posto 9

© FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

Architects: Posto 9
Location: , Portugal
Project Manager: Arq.ªJoana Castanheira, Arq.º André Ferreira
Project Team: Arq.ª Joana Ribeiro
Project Year: 2007
Photographs: FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

These small vacation villas, were designed for an “anonymous” plot along the beach of Manta Rota on the Algarve Coast. Despite belonging to different clients, the two houses were designed together, becoming a one volume unit house, consisting of two twin sections.

Floor Plan

In each of the sections, the ground floor is occupied by a single space which makes up the lounge and kitchen areas, facing to the east and west respectively. These spaces extend to the outside covered porches, expanding the available floor space, and protecting the interior from direct sunlight.

© FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

The first floor is reserved for the private areas, with three bedrooms with the same dimensions, two of them facing east.
The architectural language of the set is based on the expressiveness of its own elements, dosed by the criteria of simplicity.

© FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra
Cite: "Vacation Villas / Posto 9" 15 Aug 2011. ArchDaily. Accessed 25 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=158991>