House in Yotsukaido / Studio NOA

Courtesy of

Architects: Studio NOA Architect & Associates
Location: Chiba,
Project Year: 2011
Project Area: 160 sqm
Photographs: Courtesy of Studio NOA

Located in suburb area, House in Yotsukaido is a residence that looks to merge the boundaries between the private interior space and the context, a non transference glass terrace connected to the home.

Courtesy of Studio NOA

Thick walls surround the outdoor area, shielding the residents from outside eyes, while maintaining a sense of openness and exposure to nature. A single square opening cuts through the enclosure, framing a nearby retention basin and the neighborhood beyond. A solid black form cantilevers over a semi-opaque volume, inverting the traditional structural orientation.

Sections

Enclosing the ground floor, thin walls with a cloudy surface provides an area of transition between the contrasting atmospheres. At night, interior lights radiate through the translucent skin, illuminating the solid black mass, which appears to float in the sky.

Courtesy of Studio NOA
Cite: "House in Yotsukaido / Studio NOA" 10 Aug 2011. ArchDaily. Accessed 24 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=154106>

1 comment

  1. Thumb up Thumb down 0

    Bleak and boring.. does this reflect the architect’s or the client’s or both personalit(ies)? This minimalism is so boring..not really inventive or inspiring, I’m afraid.. sorry.

Share your thoughts