Green Bistro Interior Design / Siddik Erdogan + Jörn Fröhlich

© Siddik Erdogan

Architects: Siddik Erdogan + Jörn Fröhlich
Location: , Germany
Project Area: 100 sqm
Project Year: 2011
Photographs: Siddik Erdogan

The Green Bistro Interior Design at LENGERMANN & TRIESCHMANN DEPT. STORE, Osnabrück, Germany, is the result of an international design cooperation between (theatre and retail design, Berlin- Germany) and Siddik Erdogan (interior designer, Izmir-Turkey).

© Siddik Erdogan

The basic concept evolves around the lifestyle of health and sustainability promoting healthy green food items to the customers. The choice of material reflects that idea. As design inspirations the team chose organic shapes derived from nature itself avoiding any kind of rectangular forms or sharp edges. The materials consist of naturally enhanced plywood combined with white lacquered surfaces. All functional parts such as food displays, tray shelves, benches and tables have been merged into overall organically shaped objects that have been designed, planned and manufactured individually.

© Siddik Erdogan

In order to add a sophisticated touch to the organic design idea, white pantone chairs and white tulip tables have been installed. To complete the team´s conceptual vision a ceiling centerpiece covering all 100 sqm of the bistro area has been created. As a complex wavy structured object it has been uniquely developped and installed without opening up the existing suspended ceiling. The manufacturing process of that object was a delicate and challenging procedure and the result is worth seeing when visiting Osnabrück in Germany.

© Siddik Erdogan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Green Bistro Interior Design / Siddik Erdogan + Jörn Fröhlich" 20 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 20 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=151841>

7 comments

    • Thumb up Thumb down +1

      thank you for your interest in our project.
      the complexity of installation of these elements on the ceiling was that there was already a suspended gypsum board ceiling and since we were avoiding opening the ceiling, it became a problem like how to istall such a heavy object on the ceiling and make people feel comfortable to get under it. however finally we managed it…

  1. Thumb up Thumb down -1

    great submit, very informative. I’m wondering why the opposite experts of this sector don’t notice this. You should continue your writing. I am sure, you’ve a great readers’ base already!

  2. Thumb up Thumb down -3

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

Share your thoughts