House in Fuji / LEVEL Architects

© Makoto Yoshida

Architects: LEVEL Architects
Location: , Japan
Project Year: 2011
Project Area: 193.91 sqm
Photographs: Makoto Yoshida


Since the house is surrounded by attractive scenery with a park nearby and distant views of the snow-capped Mt Fuji, we designed each section to be connected with the outside environment. On the south side of the building, the roof slab was extended, creating an eave to protect residents from direct daylight in summer months. On the north side, areas were cut from the volume to allow daylight the daylight to enter the space.

© Makoto Yoshida
Section

On the third floor, an open terrace was designed, which is where the best views of the nearby park and Mt. Fuji can be seen. On the 2nd floor, there are wooden louvers that run along the shape of building, providing privacy for residents. The first floor has an additional terrace area that is used as a golf practice area.

© Makoto Yoshida

The tilted wall of the north side provides privacy from the slope side and creates depth in the main bedroom. On the second floor, in the living room, dining room and kitchen, we can feel the tilted wall of north-south greatly. Because tends to look inorganic, the facade of the south side is covered with the wooden louver to soften it. The design frames Mt Fuji, a view the residents have become accustomed to, in a dynamic way, incorporating it into daily life.

© Makoto Yoshida
Cite: "House in Fuji / LEVEL Architects" 10 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 25 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=148131>

2 comments

Share your thoughts