Welcome Center / Rocco, Vidal + arquitetos

© Rocco Design Architects, Vidal y Asociados arquitectos

Architects: Rocco, Vidal + arquitetos
Location: ,
Project area: 744 sqm
Landscape design: Renata Tilli Paisagismo
Lighting design: Foco
Structure: Domo Engenharia, FCK Engenharia
Plumbing/ Eletric: LR engenharia
HVAC: Super Ar Condicionado
Photographs: Courtesy of Rocco, Vidal + arquitetos

plan

The bold, contemporary building stands out for the originality of the implementation of volume, which accompanies the shape and slope of the land of almost 11,000 square meters.

© Rocco Design Architects, Vidal y Asociados arquitectos

Designed to serve as sales stand of Alphaville, which is a gated community away from Brasilia downtown, in a first moment and later a permanent facility for visitors interested in the project and conviviality, also will host events and cultural activities. The blocks accompany the lot´s format and declivity, and are united by a corten steel grid composing the cover. The grid with 2 thousand square meters stands out in the complex due to its dimensions as well as for creating a central plaza which large trees were planted. This covering grid crosses a 30 meters span and sits on seven concrete blades supporting a load of 50 tons. At some points the grid presents large openings leaving room for the tree tops.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Welcome Center / Rocco, Vidal + arquitetos" 05 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 26 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=147994>
  • caroline

    ’cause nothing says “welcome” like a thousand stairs to climb.

    • Fabio

      Dear Caroline, please, check the drawings before any comments…

  • ALIMAN fabrice

    jour center is verry verry beautiful. it resemble the Bibracte archeologic center. wath is your center specialitie? i ned the documentation of the center translate in french.
    thank you
    bye

  • TASNEEM ABD ELHADI

    IT HAVE GREAT SHADING AREA HELP IN VENTILATION , SPECIALLY IT’S IN NICE LANDSCAPE AREA AND THE INTERNAL MATCH WITH EXTERNAL DESIGN

  • http://noithattinhte.vn noi that Avalo

    Designed to serve as sales stand of Alphaville, which is a gated community away from Brasilia downtown, in a first moment and later a permanent facility for visitors interested in the project and conviviality, also will host events and cultural activities.

  • http://noithattinhte.vn noi that Avalo

    Everything so beautiful
    Thank Archdally