We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Matsu Flagship Store / EXH Design

  • Architects: EXH Design
  • Location: Shanghái, China
  • Architects: EXH Design
  • Area: 1800.0 sqm
  • Project Year: 2010
  • Photographs: Meng Studio

© Meng Studio © Meng Studio © Meng Studio © Meng Studio

From the architect. The Matsu Flagship Store is located on the noisy Zhaojiabang Road. To isolate the store from its buzzing environment, we aimed to make it “a store under the trees”. The façade is made of aluminum panels with Gingko leaf patterns.

© Meng Studio
© Meng Studio

As the sun is gently filtered through the perforated façade and the leaf shadows are cast upon the floor, one feels as if he is wandering amongst the gingko trees. The leaf shapes cut from the aluminum panels were then embedded in the interior concrete floor, allowing people to revel in the romance of fallen leaves.

© Meng Studio
© Meng Studio
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Matsu Flagship Store / EXH Design" 11 Jul 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/147894/matsu-flagship-store-exh-design/>