ECA – OAI Office Building / Personeni Raffaele Schärer Architectes

© Tonatiuh Ambrosetti

Architects: Personeni Raffaele Schärer Architectes
Location: Vevey,
Project year: 2009 – 2011
Photographs: Tonatiuh Ambrosetti

© Tonatiuh Ambrosetti
elevation 01

The new building completes a city block in the centre of Vevey. The urban void be- hind the buildings was a residual space used as a parking lot and for utility purposes. The intervention took advantage of the void and turned it into a main hall for all the buildings of the block.

© Tonatiuh Ambrosetti

The once neglected space became a common area with a big patio and a green roof, offering a garden view for all the buildings around it. The new five floors office building frames the roof garden without enclosing it and maintains a wide visual panorama on the city and the mountains.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "ECA – OAI Office Building / Personeni Raffaele Schärer Architectes" 04 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 26 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=147152>
  • Sagar Chowdhury

    That’s the worst looking shoebox I’ve seen in a while. Judging by the aesthetic the architects should change their name to be called ‘engineers’!

    • Nevile Bartos

      You clearly have no idea of what you are talking about!

  • ariana roberts

    what were they trying to achieve? it just looks desolate to me.

  • http://davidchola.com Chola Arch

    interesting what you can do with a box…there is some thought that has gone into creating this rather formal feel of the whole place..may feel kinda rigid but has its own interesting play of light and void in there.

  • Martin

    Beautiful transparant office, even the ceiling on the ground floor is semi-transparant. Nice and serene work environment. The details are excellent.