PGGM Headquarters / Mateo Arquitectura

© Adriá Goula

Architects: Mateo Arquitectura / Josep Lluís Mateo
Location: ,
Project Year: 2011
Project Area: 25.000 sqm (Offices), 25.000 sqm (Parking Space)
Photographs: Adriá Goula

This project addressed the need to increase the surface area of the existing building and recover the parkland in which it is set, while maintaining the relation between the construction and its setting. The result is a building that mimics its natural context, creating a visual and aesthetic harmony and integrating the existing building by making the most of its full potential.

© Adriá Goula
Floor Plan

The indoor space is designed to provide the flexibility required by contemporary corporate activity, offering spaces with multiple possibilities to allow workers to choose the place they work at all times according to their professional and personal needs. Work was also infused with a spirit of innovation at the service of sustainability, with systems of ventilation built into the false ceilings to filter outside air naturally and condition the various spaces. This represents major energy saving and frees the building of the tubes and machinery, which visually and acoustically interfere in the workers’ environment.

© Adriá Goula

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "PGGM Headquarters / Mateo Arquitectura" 20 Jun 2011. ArchDaily. Accessed 31 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=144607>