Favre Ridge / Fuse Architecture

Courtesy of

This Los Gatos home was designed to capture the amazing views of the Mountains as the home sits nestled into the hillside on a south-facing slope. The clients wanted to fill the house with natural light, where the existing house had low overhanging eaves on the south side, limiting the view and natural light.

Architect: Fuse Architecture
Location: Santa Cruz, California, USA
Contractor: Cal Con Construction
Project Year: 2009
Photographs: Courtesy of Fuse Architecture

Courtesy of Fuse Architecture

The owners wanted to ensure they had a no maintenance exterior to their home so we chose Swiss Pearl, fiber cement panels utilizing a rain-screen system, which keeps the house cooler in the summer, and allows a breathable barrier between the siding and the waterproofing. This system requires no maintenance, no staining and no painting just wipe of the dust when necessary, which makes it an ideal choice for the harsh mountain weather.

Courtesy of Fuse Architecture
Courtesy of Fuse Architecture
Courtesy of Fuse Architecture
Courtesy of Fuse Architecture
Cite: "Favre Ridge / Fuse Architecture" 22 Jun 2011. ArchDaily. Accessed 21 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=142756>