Collector’s Loft / Poteet Architects

© Colleen Duffley

Designed for an art collector/artist, this loft occupies the top two floors and roof of a 1920s factory in downtown . Both old structure and new interventions are rendered in white, emphasizing the textural contrast of the existing masonry and board-formed concrete with the new walls, luminous epoxy floors and lacquered cabinetry.

Architect: Poteet Architects
Location: San Antonio, Texas, USA
Project Team: Jim Poteet, Brett Freeman
Contractor: Metropolitan Contracting
Project Area: 19,200 sqf
Photographs: Chris Cooper, Paul Bardagjy, Colleen Duffley,

© Colleen Duffley

On the lower level, where the main living spaces are located, tall skylight shafts and inset porches, created by steel and glass partitions, bring diffuse light deep into the space.

© Colleen Duffley

The upper level is treated as a series of galleries, including a black box theater for video art and a soaring 18’ tall gallery created by cutting away the existing concrete structure. On the landscaped roof level, the raised volume of the tall gallery, clad in corten, is a spectacular space for entertaining.

section
© Chris Cooper
Cite: "Collector’s Loft / Poteet Architects" 24 Apr 2011. ArchDaily. Accessed 25 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=127802>
  • David

    Hmmmm…. rather shabby digs.

    • http://StyroHomeNEWS.blogspot.com George

      I was just thinking, where is the Front Entarence ?

  • Cj Yeahdamnright

    really great work